Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week.  De 470e op rij! Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn:  De nemer is nog bezig met zijn aanloop. Dan mag hij nog even onderbreken en maakt dus geen overtreding op het moment dat hij de bal op het doel schiet. De doelverdediger probeert de strafschopnemer uit zijn concentratie te halen door iets tegen hem te roepen, wat een overtreding is (onsportief gedrag).  De doelverdediger wordt bestraft met een gele kaart en de strafschopnemer krijgt een nieuwe kans. De strafschop dient overgenomen te worden, omdat de bal naast het doel werd geschoten.

Nieuwsgierig naar alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Nieuwsgierig naar de spelregelwijzigingen per 1 juni 2019? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (19 juli 2019):

Tijdens een oponthoud in een wedstrijd in de Standaard 2e klasse D in district Noord, bemerkt de scheidsrechter dat er een speler op het speelveld staat die 15 jaar oud is. Hoe dient de scheidsrechter nu te handelen?

A. De scheidsrechter stuurt de speler van het veld. Deze mag niet vervangen worden. Het spel dient te worden hervat zoals hervat had moeten worden.

B. De scheidsrechter stuurt de speler van het veld. Deze mag wel vervangen worden, zolang  nog niet het maximale aantal wissels gebruikt is. Het spel dient te worden hervat zoals hervat had moeten worden.

C. De scheidsrechter stuurt de speler van het veld. Deze mag wel vervangen worden. Het spel dient te worden hervat met een indirecte vrije schop tegen dit team.

D. De scheidsrechter laat deze speler verder aan de wedstrijd deelnemen en neemt ook verder geen maatregelen tegen deze speler. Het spel dient te worden hervat zoals hervat had moeten worden.

Wat is het juiste antwoord? Laat het als reactie op dit bericht weten!