Vrijdag en dus een nieuwe weekvraag. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had A moeten zijn: zie regel 16, pagina 72. De bal is in het spel wanneer deze is getrapt en duidelijk beweegt; de tegenstanders moeten buiten het strafschopgebied blijven totdat de bal in het spel is. Hier wordt dus geen overtreding gemaakt en moet het spel worden hervat met aftrap na geldig doelpunt.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (17 september 2021)

Een verdediger raakt geblesseerd en verlaat tijdens het spel, zonder toestemming van de scheidsrechter, het speelveld achter de doellijn. De bal wordt uitverdedigd en de assistent-scheidsrechter neemt positie in ter hoogte van de voorlaatste verdediger. De bal wordt onderschept en er wordt een nieuwe aanval opgezet. Vlak voordat een steekbal gegeven wordt op een aanvaller die alleen nog de doelverdediger voor zich heeft, betreedt de verdediger van achter de doellijn, zonder toestemming van de scheidsrechter, weer het speelveld. De aanvaller scoort. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Aftrap na geldig doelpunt.

B. Aftrap na geldig doelpunt + gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij.

D. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij + gele kaart voor de verdediger die zonder toestemming het speelveld betrad.

Wat is het juiste antwoord?