Tijd voor de nieuwe spelregelvraag van de week! Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  Een schijnbeweging maken tijdens de aanloop van de afronding is geoorloofd, doch nadat de aanloop is afgerond niet meer. De strafschop levert dus geen doelpunt op. De verdedigende partij krijgt een indirecte vrije schop en de strafschopnemer een gele kaart wegens onsportief gedrag.

Wil je alle eerder vragen + antwoorden teruglezen? Klik dan hier.

Maak ook de vragen om het Johan Roeders spelregelkampioenschap!

Spelregelvraag van de week (17 november 2017):

Op slag van rust wordt er een doelpunt gescoord. De scheidsrechter kent het doelpunt toe, maar in plaats van nog te laten aftrappen fluit hij direct af voor de rust. Terwijl iedereen nog op het speelveld is, krijgt de scheidsrechter van zijn assistent te horen dat het doelpunt door de aanvaller met de hand is gescoord. Wat moet de scheidsrechter nu beslissen als hij het advies van zijn assistent-scheidsrechter overneemt?

A. Hij annuleert het doelpunt en laat de spelers gaan rusten

B. Hij annuleert het doelpunt, toont de aanvaller een gele kaart en laat de spelers gaan rusten.

C. Hij annuleert het doelpunt, toont de aanvaller een gele kaart en laat een directe vrije schop nemen op de plaats waar hands was gemaakt. Onmiddellijk hierna fluit hij af voor de rust.

D. Hij kent een doelpunt toe, laat de spelers gaan rusten en meld het voorval aan de bond.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!