Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn:  Als de bal via de assistent-scheidsrechter over de doellijn gaat en de bal is het laatst geraakt door een aanvaller,dan krijg je een doelschop of doelpunt. Was de bal het laatst aangeraakt door een verdediger en de bal gaat via de scheidsrechter over de doellijn, dan is de spelhervatting een hoekschop of een doelpunt. Gaat de bal na aanraking door de assistent over de zijlijn, dan is de hervatting een inworp. Een scheidsrechtersbal is in zo’n situatie dus niet mogelijk.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (17 maart 2017):

Tijdens een oponthoud meldt een te laat komende speler zich volgens de regels bij de scheidsrechter. Beiden staan dan binnen het speelveld. De scheidsrechter controleert het schoeisel van de betreffende speler en geeft hem op grond daarvan geen toestemming mee te doen. Daarop beledigt de speler de scheidsrechter. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Hij zendt de speler van het speelveld, maar laat een invaller toe, omdat het spel “dood” was, toen de scheidsrechter beledigd werd.

B. Hij zendt de speler van het speelveld, maar laat een invaller toe, omdat de speler nog niet meegespeeld had, toen hij de scheidsrechter beledigde.

C. Hij zendt de speler van het speelveld, maar laat geen invaller toe, omdat de te laat komende speler geacht wordt deel uit te maken van zijn ploeg.

D. Hij zendt de speler van het speelveld, maar laat geen invaller toe, omdat dat nooit kan als iemand de scheidsrechter beledigt.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het iedereen onderstaand d.m.v. een reactie weten!