Tijd voor de spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vorige vraag had C moeten zijn: Dit wordt uitgelegd als spelbederf en dient te worden bestraft met een waarschuwing door het tonen van een gele kaart. De scheidsrechter behoeft het spel niet te onderbreken op moment van constatering, doch hij dient te wachten tot de eerstvolgende onderbreking.

Wil je eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Doe je ook mee aan het Johan Roeders spelregelkampioenschap? Maak nu ronde 1!

Spelregelvraag van de week (16 november 2018):

Uit een doelschop speelt de doelverdediger de bal rechtstreeks naar een medespeler, die zich buiten het strafschopgebied bevindt. Deze laatste wipt de bal met de voet omhoog en kopt vervolgens de bal naar zijn eigen doelverdediger, die de bal daarna met de hand(en) aanraakt. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A.  Hij laat doorspelen.

B. Hij fluit af, toont deze medespeler een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de overtreding door deze speler werd begaan.

C. Hij fluit af, laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de doelverdediger de bal met de hand aanraakt.

D. Hij fluit af, toont de doelverdediger een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de doelverdediger de bal met de hand raakt.

Laat onderstaand het volgens jou juiste antwoord weten!