Een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  Hier vinden twee overtredingen op hetzelfde moment plaats. Was tot voor kort de beslissing dan een scheidsrechtersbal, nu wordt de meest ernstige overtreding bestraft. Dat is de te laat ingezette sliding tackle, waardoor een aanvaller op onvoorzichtige wijze ten val kwam. Kortom, bestraffing van een fysieke overtreding is ernstiger dan het veroorzaken van een handsbal, waar niets fysieks aan is en daardoor als lichter wordt aangemerkt. Directe vrije schop dus voor de aanvaller en wel op de plaats waar de overtreding werd gemaakt.   

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (15 september 2017):

Terwijl de bal binnen het speelveld is en een speler buiten het speelveld staat om op een teken van de scheidsrechter te wachten na een blessurebehandeling, komt een tegenstander buiten het speelveld terecht en loopt langs de wachtende speler om alsnog de bal te bemachtigen die binnen het speelveld is. Op dat moment wordt hij op onvoorzichtige wijze ten val gebracht doordat de wachtende speler hem buiten het speelveld laat struikelen. Wat zal de spelhervatting zijn?

A. Hij hervat het spel met een indirecte vrije schop op de zijlijn zo dicht mogelijk bij de plaats van overtreding.

B. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen hij affloot.

C. Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde.

D. Hij hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde .

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!