Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week! Het antwoord op de vraag van vorige week had B moeten zijn: zie regel 8, punt 2. Het laten vallen van de bal gebeurt voor de doelverdediger van de verdedigende partij in het eigen strafschopgebied, wanneer het spel werd onderbroken terwijl de bal in het strafschopgebied was, of de laatste keer raken of spelen van de bal in het strafschopgebied was. Bij onderbreking was de bal dus in het strafschopgebied en is de scheidsrechtersbal dus voor de doelverdediger van de verdedigende partij. Was dit binnen het doelgebied, dan vind de scheidsrechtersbal plaats op de lijn van het doelgebied, het dichtst bij de plaats waar de bal werd geraakt.

Bekijk hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (14 mei 2021)

De scheidsrechter heeft het spel onderbroken, omdat een speler geblesseerd in het speelveld ligt en direct verzorging nodig heeft. Hij hervat na de verzorging het spel met een scheidsrechtersbal. Van partij A, die recht had op de scheidsrechtersbal, weigeren de spelers daarbij aanwezig te zijn. Wat moet de scheidsrechter nu doen?

A. Hij wacht totdat er een speler van partij A aanwezig is.

B. In de regels staat nergens dat de speler aanwezig dient te zijn. Hij laat de scheidsrechtersbal dus gewoon plaatsvinden zonder spelers.

C. Hij wijst de aanvoerder van partij A op de gevolgen van deze weigering.

D. Hij laat partij B een indirecte vrije schop nemen.

Wat is het juiste antwoord?