Tijd voor een nieuwe spelregelvraag van de week. Het antwoord op de vraag van vorige week had A moeten zijn:  zie regel 12, pagina 51 van de spelregels onderaan. Als de bal in het spel is en een speler begaat een overtreding tegen een wedstrijdofficial of een tegenstander, wisselspeler, gewisselde speler of verwijderde speler of teamofficial buiten het speelveld, dan wordt het spel hervat met een vrije schop op de doellijn of zijlijn het dichtst bij de plaats waar de overtreding plaatsvond.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (13 oktober 2017):

Een wisselspeler loopt zich warm achter zijn eigen doellijn. Op het moment dat de bal in het doel dreigt te gaan, loopt hij het veld in en glijdt de bal voor de doellijn weg. Op deze wijze voorkomt hij dat er gescoord wordt door de tegenpartij. Wat beslist de scheidsrechter?

A. Hij fluit af, toont de wisselspeler de rode kaart voor het voorkomen van een doelpunt en hervat het spel met een indirecte vrije schop op de lijn van het doelgebied het dichtst bij de plaats van de overtreding.

B. Hij fluit af, toont de wisselspeler eerst de gele kaart voor het zonder toestemming betreden van het speelveld en vervolgens de rode kaart voor het voorkomen van een doelpunt en hervat het spel met een strafschop.

C. Hij fluit af, toont de wisselspeler de rode kaart voor het voorkomen van een doelpunt en hervat het spel met een strafschop.

D. Hij fluit af, toont de wisselspeler de rode kaart voor het voorkomen van een doelpunt en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de lijn van het doelgebied het dichtst bij de plaats van de overtreding.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!