Ook op vrijdag de 13e een nieuwe spelregelvraag van de week. Eerst het antwoord op de vraag van vorige week, dat had D moeten zijn: zie pagina 22 onder 6, overtredingen en straffen. Daar staat: Een speler die het speelveld verlaat om zijn uitrusting in orde te brengen of te verwisselen, moet de uitrusting laten controleren door een wedstrijdofficial voordat hij toestemming krijgt het speelveld opnieuw te betreden. Hij mag alleen terugkeren met toestemming van de scheidsrechter (die tijdens het spel gegeven kan worden).

Nieuwsgierig naar eerdere vragen en antwoorden? Klik hier.

Spelregelvraag van de Week (13 november 2020)

Halverwege de helft van de verdedigende partij lopen een aanvaller en een verdediger achter de bal aan. Als zij in duel gaan om de bal te bemachtigen, komen beide spelers buiten de zijlijn terecht. Daar maakt de verdediger een te late (rake) tackle, zonder daarbij het gevaar of de gevolgen voor de tegenstander in ogenschouw te nemen. De bal blijft binnen de lijnen van het speelveld. Wat moet de scheidsrechter beslissen?

A. Scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was bij affluiten, gele kaart voor de verdediger.

B. Directe vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde.

C. Directe vrije schop op de zijlijn het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde, gele kaart voor de verdediger.

D. Indirecte vrije schop op de zijlijn, het dichtst bij de plaats waar de overtreding gebeurde, gele kaart voor de verdediger.

Wat is het juiste antwoord? laat een reactie achter!