Spelregelvraag van de week nummer 557 alweer! Het juiste antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn: zie regel 4, pagina 22 onder punt  6. Een speler die het speelveld verlaat om zijn uitrusting in orde te brengen, moet de uitrusting laten controleren door een wedstrijdofficial voordat hij toestemming krijgt het veld opnieuw te betreden. Hij mag alleen terugkeren met toestemming van de scheidsrechter (die tijdens het spel gegeven kan worden).

Check hier alle spelregelvragen + antwoorden van dit jaar.

Spelregelvraag van de Week (12 maart 2021)

Voorafgaand aan het nemen van een hoekschop vermaand de scheidsrechters 2 spelers die aan het duwen en trekken zijn binnen het 5-meter gebied. Op het moment dat de hoekschop is genomen, hoest de verdediger zichtbaar bewust in het gezicht van de aanvaller. Hoe dient de scheidsrechter te handelen? 

A. Hij laat doorspelen. Anders dan spugen, valt hoesten niet binnen strafbare overtredingen.

B. Hij toont de verdediger de rode kaart en hervat met een strafschop.

C. Hij toont de verdediger een gele kaart en hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de verdediger zich bevond.

D. Hij toont de verdediger een rode kaart en hervat met een indirecte vrije schop op de plaats waar de verdediger zich bevond.

Laat in een reactie weten wat het juiste antwoord moet zijn!