Tijd voor de 290e achtereenvolgende spelregelvraag van de week, hulde voor vragensteller Klaas Smith. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had C moeten zijn: Zie bladzijde 41, 3a Aanvullende instructies spelregels veldvoetbal. Als de bal in het spel is en een speler begaat een gewelddadige overtreding binnen het speelveld tegen een gewisselde speler, dan is de spelhervatting een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was op het moment van onderbreking, terwijl de straf voor de overtreder een rode kaart is.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Heb je ronde 4 en 5 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016 al gemaakt? Doe het nu!

Spelregelvraag van de week (12 februari 2016):
De doelverdediger die op de doellijn staat, drinkt uit zijn bidon. Maar op dat moment volgt er een hard schot op zijn doel. Met een snelle reactie tikt hij met zijn bidon die hij in de hand houdt, de bal, die anders zeker in het doel zou gaan, over de doellat. Wat zal de scheidsrechter beslissen?

A. Hij geeft een indirecte vrije schop op de lijn van het doelgebied etc. en toont de doelverdediger een gele kaart

B. Hij geeft een indirecte vrije schop op de lijn van het doelgebied etc. en toont de doelverdediger een rode kaart wegens het ontnemen van een duidelijke scoringskans

C. Hij geeft een indirecte vrije schop op de lijn van het doelgebied etc. , maar toont geen kaart aan de doelman

D. Hij geeft een hoekschop en toont de doelverdediger een gele kaart

Wat is volgens jou het correcte antwoord?