Tijd voor de 294e spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had B moeten zijn: Steunen op de schouders van een teamgenoot om de bal te kunnen koppen is een overtreding, waarvoor als spelhervatting geldt een indirecte vrije schop. Omdat dit als onsportief gedrag wordt beoordeeld, dient de overtreder hiervoor de gele kaart te worden getoond. De bal wegtrappen nadat de scheidsrechter het spel heeft onderbroken, wordt eveneens als onsportief gedrag aangemerkt, waarvoor ook als straf geldt het tonen van een gele kaart. Genoemde speler krijgt derhalve twee keer de gele kaart getoond, gevolgd door de rode kaart.

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Heb je de laatste ronde van het Johan Roeders spelregelkampioenschap al gemaakt? Klik hier!

Spelregelvraag van de week (11 maart 2016):
Een aanvaller is in de netruimte van het doel van de tegenpartij terecht gekomen. Bij een schot op doel roept de aanvaller vanaf die positie iets naar de doelverdediger, die daardoor wordt afgeleid en de bal verdwijnt in het doel. Welke spelhervatting is van toepassing?

A. Aftrap na geldig doelpunt.

B. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij binnen het doelgebied.

C. Indirecte vrije schop voor de verdedigende partij op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

D. Scheidsrechtersbal op de lijn van het doelgebied die evenwijdig loopt aan de doellijn, zo dicht mogelijk bij de plaats van de overtreding.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!