Tijd voor  een nieuwe spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had C moeten zijn:  zie pagina 12 aanvullende instructies. Als een doelpunt is gescoord en de scheidsrechter komt vervolgens tot ontdekking dat het doelpunt is gescoord door een wisselspeler, die zonder zijn toestemming het veld in is gekomen, dan moet de scheidsrechter aan deze wisselspeler een gele kaart tonen, het doelpunt afkeuren en het spel laten hervatten met een indirecte vrije schop voor de verdedigende partij, vanaf een willekeurige plaats in het doelgebied. Omdat de speler zijn team compleet maakt, hoeft hij het speelveld niet te verlaten.   

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (10 juni 2016):

Een speler bevindt zich op de zijlijn en beledigt van daaruit op grove wijze een toeschouwer die zich achter de omheining bevindt. De scheidsrechter hoort dit, onderbreekt het spel en zendt de speler van het speelveld door het tonen van de rode kaart. Wat is de juiste spelhervatting en waarom?

A. Een indirecte vrije schop op de plaats van de overtreding, omdat het hier gaat om een overtreding, niet elders genoemd in Regel 12, waarvoor het spel wordt onderbroken om de speler van het speelveld te zenden.

B. Een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was op het moment van onderbreken, omdat het een overtreding is van binnen het speelveld naar iemand buiten het speelveld.

C. Een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was op het moment van onderbreken, omdat het een overtreding is binnen het speelveld tegen een ander persoon.

D. Een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was op het moment van onderbreken, omdat de scheidsrechter het noodzakelijk acht om het spel tijdelijk te onderbreken voor een reden die niet elders in de spelregels wordt genoemd.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!