Een nieuwe spelregelvraag van de week. Ook dit seizoen kun je elke vrijdag een nieuwe spelregelvraag op deze site verwachten. Met dank aan Klaas Smith! Het antwoord op de vraag van vorige week had C moeten zijn:  De wisselspeler die een speler van de tegenpartij een duidelijke scoringskans ontneemt behoort tot ploeg A, welke ploeg hiervoor wordt gestraft. Het ontnemen van een scoringskans betekent een rode kaart voor de wisselspeler en de spelhervatting is een strafschop voor de tegenpartij. Zie pagina 17 van de spelregelwijzigingen per 1 juni 2017 (onderaan).

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (1 september 2017):

Tijdens een beslissingswedstrijd kent de scheidsrechter een vrije schop toe aan de aanvallende partij, op zestien meter van het doel van de tegenpartij. De aanvaller die de schop neemt schiet de bal rechtstreeks naar het doel van de tegenpartij. Een op de doellijn staande verdediger, niet zijnde de doelverdediger, stompt de bal met de vuist over het doel, voordat de bal de doellijn had gepasseerd. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?

A. Hij zal een hoekschop toekennen aan de aanvallende partij en de verdediger een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart.

B. Hij zal een hoekschop toekennen aan de aanvallende partij en de verdediger van het speelveld zenden door het tonen van de rode kaart.

C. Hij zal een strafschop toekennen aan de aanvallende partij en de verdediger een waarschuwing geven door het tonen van de gele kaart.

D. Hij zal een strafschop toekennen aan de aanvallende partij en de verdediger van het speelveld zenden door het tonen van de rode kaart.

Wat is het juiste antwoord? Laat het met een reactie op dit bericht weten!