Tijd voor de nieuwe spelregelvraag van de week, ook in december elke vrijdag op deze site! Het antwoord op de vraag van vorige week had D moeten zijn:  een tegenstander in diens loop belemmeren is obstructie en geeft een indirecte vrije schop. Bij antwoord B en C is de bal niet in het spel en kan er nooit een nieuwe spelstraf worden opgelegd. Dus is antwoord D het enige juiste antwoord. 

Wil je alle eerdere vragen + antwoorden teruglezen? Klik hier.

Maak ook de vragen om het Johan Roeders spelregelkampioenschap!

Spelregelvraag van de week (1 december 2017):

Tijdens het spel ziet de scheidsrechter dat een wisselspeler vanuit de dug-out spuwt naar de assistent-scheidsrechter, die voorbij komt lopen. Wat moet de scheidsrechter beslissen als hij hiervoor het spel onderbreekt, terwijl de bal net buiten de middencirkel is?

A. De wisselspeler wordt weggestuurd en het spel wordt hervat met een directe vrije schop nabij de middencirkel.

B. De wisselspeler wordt weggestuurd en het spel wordt hervat met een directe vrije schop op de zijlijn het dichtst bij de plaats waar de assistent werd bespuwd.

C. De wisselspeler wordt met rood weggestuurd en het spel wordt hervat met een directe vrije schop op de zijlijn het dichtst bij de plaats waar de assistent werd bespuwd.

D. De wisselspeler wordt met rood weggestuurd en het spel wordt hervat met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter het spel onderbrak.

Wat is het juiste antwoord? Reageer onderstaand op dit bericht!