Tijd voor  een nieuwe spelregelvraag van de week. Maar eerst het antwoord op de vraag van vorige week. Dat had C moeten zijn: Hier wordt dus duidelijk de truc toegepast voor het omzeilen van de regel dat de doelman de bal niet mag aanraken met zijn handen nadat deze doelbewust door een medespeler met de voet is toegespeeld. Daarom is de hervatting een indirecte vrije trap op de plaats waar de bal door de verdediger werd toegespeeld (weliswaar met het hoofd). De persoonlijke straf is een gele kaart voor het omzeilen van de spelregel (onsportief gedrag).  

Wil je alle eerdere wekelijkse spelregelvragen (en de antwoorden) teruglezen? Klik dan hier.

Spelregelvraag van de week (1 april 2016):

De rechtsbuiten stapt over de doellijn om zich aan strafbaar buitenspel te onttrekken. Kort daarop loopt hij het speelveld weer in en probeert hij de bal, in het strafschopgebied, te spelen op het moment dat die bal na een schot op het doel van de doelman terugkomt. Moet de scheidsrechter hier nog ingrijpen?

A. Ja, hij toont deze speler een gele kaart en laat hervatten met een indirecte vrije schop vanaf de plaats waar rechtsbuiten de bal aanraakte.

B. Ja, hij toont deze speler een gele kaart en hervat het spel met een indirecte vrije schop vanaf de plaats waar de bal was toen de scheidsrechter het spel onderbrak.

C. Ja, hij toont deze speler een gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de zijlijn, waar de rechtsbuiten het speelveld weer in kwam.

D. Ja, hij toont deze speler een gele kaart en laat hervatten met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de rechtsbuiten de bal aanraakte.

Wat is volgens jou het juiste antwoord? Laat het onderstaand d.m.v. een reactie weten!