Ons spelregelteam is inmiddels in voorbereiding op deelname aan het Nederlands Kampioenschap spelregels, zaterdag 31 mei aanstaande in Rijkevoort. De organisatie is in handen van COVS Boxmeer-Cuijk. Namens Groningen en Omstreken zullen Sam Dröge, Victor Ris en Marije Deuring de eer hoog proberen te houden, samen met coach Evert IJspeert en reserve Cindy Suurd. Na het veroveren van de Noordelijke titel neemt Marije de plaats dus in van Marc van der Haak. Het NK wordt serieus genomen, want ons team zal de dag ervoor al richting het verre Rijkevoort afreizen.

Aan het NK nemen de zes districtskampioenen, de regerend Nederlands kampioen en de organiserende vereniging deel. Op 31 mei zullen de deelnemers dan ook de volgende scheidsrechtersverenigingen zijn: Apeldoorn, De Langstraat, Groningen, Schagen/Den helder e.o., Boxmeer-Cuijk, Rotterdam, Utrecht en Venlo. In de jury zien we onder andere onze eigen spelregelgoeroe Klaas Smith!

Het NK op 31 mei wordt gehouden in dorpshuis De Poel, van den Bergplein 10, 5447 AW in Rijkevoort. De ontvangst is vanaf 9.30 uur, terwijl het NK officieel wordt geopend om 10.30 uur. Daarna gaan de deelnemers achtereenvolgens de schriftelijke vragen (10.45 uur) en de leesvragen (ronde 1 om 11.20 uur en ronde 2 om 11.50 uur) maken. Na de lunch (12.20 uur) gaan de deelnemers verder met de open vragen (13.00 uur), beeldvragen (14.00 uur) en quizvragen (15.00 uur). Omstreeks 16.00 uur volgt de prijsuitreiking. Toeschouwers zijn vanzelfsprekend van harte welkom.

Het is voor het eerst sinds 2006 dat Groningen aan het NK deelneemt. Toen waren het Alex Traa, Erik de Vries en Marcel Bellinga die als tweede eindigden op het NK dat door ons zelf in Groningen werd georganiseerd. Het wordt de 8e keer in de historie dat Groningen meedoet aan de landelijke finale, tweemaal werd Groningen Nederlands kampioen. Klik hier voor de historie.

Sam, Marije, Victor, Cindy en Evert (en uiteraard jurylid Klaas): veel plezier en succes!