De spelregelstrijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap (voor leden én voor niet-leden) nadert de ontknoping! De vragen van ronde 5 bleken echte breinbrekers. Met de laatste ronde voor de boeg is de strijd om de roem nog niet beslist! Na vijf rondes is slechts één deelnemer foutloos en hebben diverse deelnemers één of twee fouten gemaakt.  Wie wordt 8 april uitgeroepen tot nieuwe spelregelkampioen van onze vereniging? En wie wint er in de categorie niet-leden?

Voor degene die het nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Wil je leren van je fouten en ben je benieuwd naar de antwoorden + toelichting van ronde 1 tot en met 5? Klik hier.

En natuurlijk allemaal weer meedoen. Ronde 6 kun je inzenden tot 30 maart 2013. Na de jaarvergadering van 8 april volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier om nu deel te nemen aan ronde 6 (maart 2013) (GESLOTEN)