Sam Dröge is de nieuwe spelregelkampioen van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Hij bleef als enige van alle deelnemers foutloos en behaalde daarmee 300 punten. Tijdens de jaarvergadering van 8 april jongstleden reikte vragensteller Klaas Smith de bijbehorende Johan Roedersbokaal aan Sam uit. Als Noordelijk spelregelkampioen (vorig jaar won Sam die titel tijdens de Noordelijke COVS-spelregelfinale) deed Sam wat die een beetje aan zijn stand verplicht was. Hij lost Bert Volders af als winnaar. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Albert Oost, Marije Deuring, Auke van der Horn en Ger Rijskamp met 280 punten.  De top-10 wordt gecompleteerd door Bart Tjalma, Bert Volders, Bert Kamstra, Henk Steenhuis (allen 270 punten) en Ben Drosten (260 punten). In het klassement voor leden en donateurs deden in totaal 38 personen mee.

sam dröge verkleind Klaas Smith (links) feliciteert winnaar Sam Dröge

In de categorie niet-leden was de winst opnieuw voor Colin Prooi uit Hellevoetssluis met 280 punten. Hij maakte dus in de reeks van 6×5 vragen slechts 2 foutjes. Tweede met 270 punten werd Reinier van Werven uit Apeldoorn en gedeeld derde met 240 punten eindigden Jan Pultrum (Oosterwolde), Eric ten Horn (Veendam) en Johan van Dijk (Ede)  met 240 punten. In de top-10 verder Willy Timmers (Kaatsheuvel), Albert Pool (Groningen), Bayram Cakir (Den Bosch), H. Lammens (Ouderkerk aan den IJssel) en Lenard Broere (eveneens Ouderkerk aan den IJssel). Aan dit klassement deden dertig enthousiastelingen mee. Overwegens waren deze deelnemers wel scheidsrechter en COVS-lid, maar dan niet bij onze vereniging. Een eervolle vermelding is er voor de als zevende geeindigde Albert Pool. Albert kennen we als bestuurder van GRC Groningen en hij is de hoogst geklasseerde niet-scheidsrechter. Albert, klasse!

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag gehouden. Sinds de lancering van deze nsite mag iedereen meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge en Willem Wieringa. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Wil je leren van je fouten en ben je benieuwd naar de antwoorden + toelichting van ronde 1 tot en met 6? Klik hier.

We bedanken Klaas Smith voor het opnieuw op perfecte wijze verzorgen van deze spelregelstrijd. Na de zomer starten we met het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2013-2014.  Tot die tijd kun je overigens gewoon op deze site terecht voor de nodige spelregeloefening. Elke vrijdag plaatsen we nieuwe spelregelvraag van de week.