Ronde 2 en 3 van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016 bleken weer lastig genoeg. Reden te meer via onderstaande link niet alleen de antwoorden, maar ook zeker de toelichting te bestuderen.

Klik hier voor de antwoorden en toelichting op de vragen van ronde 2 en 3

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor ronde 4 en 5. Een mooie activiteit voor tijdens de feestdagen! Deze rondes kun je inzenden tot 1 maart. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 4

Klik hier voor de vragen van ronde 5

Veel succes!