Over voetbal wordt eindeloos gediscussieerd. En een onderwerp waarover de meeste discussies plaatsvinden is of de spelregels juist zijn toegepast. Maar zit dat nu precies? Wanneer geef je direct en wanneer indirect? Voor welke overtredingen staat een gele kaart? Wat moet je doen als een team aan het begin te weinig spelers heeft? Op deze website kun je op meerdere manieren je spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd, plaatsen we artikelen met uitleg, kun je hier de handleiding spelregels downloaden én strijden we om het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn we nu al toe aan ronde 2 én 3 van het seizoen 2016-2017. Iedereen mag meedoen, dus vul de antwoorden in en doe er je voordeel mee!

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Ronde 1 leverde veel deelnemers op en gelukkig hadden ook meerdere deelnemers alle vragen goed beantwoord. De antwoorden van ronde 1: 1-C, 2-A, 3-A, 4-C en 5-D. Klik hier voor alle vragen en antwoorden, met ook een toelichting.

Tijd voor ronde 2 en 3! Deze rondes kun je inzenden tot 1 december 2016. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 2 (oktober)

Klik hier voor de vragen van ronde 3 (november)