De kop is er af wat het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2012-2013 betreft. En de eerste twee vragenrondes bleken meteen heel lastig, want slechts een enkeling van de tientallen deelnemers wist alle tien vragen goed te beantwoorden. Dat betekent meteen dat iedereeen nog de grote eindwinnaar kan worden, want een foutje is ook door anderen zo gemaakt…

Ronde 1 en 2 zijn afgesloten, met Ben Drosten en Marije Deuring als winnaars van de maandprijzen. Tijd voor opnieuw twee vragenrondes van vijf meerkeuzevragen. Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten!  De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Wil je leren van de eventuele fouten en ben je benieuwd naar de antwoorden + toelichting daarop van ronde 1 en 2? Klik hier.

En natuurlijk allemaal weer meedoen. Ronde 3 en 4 kun je inzenden tot medio december 2012. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 3 (oktober 2012) GESLOTEN

Klik hier voor de vragen van ronde 4 (november 2012) GESLOTEN