We zijn al weer halverwege het seizoen 2013-2014 wat het Johan Roeders spelregelkampioenschap betreft. Ronde 4 en 5 zijn nu online, waarna in februari de laatste en beslissende ronde volgt. Op dit moment zijn er nog voldoende kandidaten in zowel de categorie leden als in de groep niet-leden die meestrijden om tot winnaar te worden uitgeroepen. Doe ook mee en test en verbeter daarmee op speelse wijze jouw eigen spelregelkennis. Iedereen mag meedoen!

De antwoorden van ronde 2 en 3 zijn als volgt. 

Ronde 2: 1-B, 2-D, 3-C, 4-C en 5-C

Ronde 3: 1-C, 2-D, 3-B, 4-C en 5-C                              

Alle vragen + antwoorden en een toelichting kun je vinden door hier te klikken.

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor ronde 4 en 5! Deze rondes kun je inzenden tot 1 februari 2013. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 4 (december 2013) GESLOTEN

Klik hier voor de vragen van ronde 5 (januari 2014) GESLOTEN

Veel succes!