Marije Deuring heeft de Johan Roedersbokaal veroverd als de nieuwe spelregelkampioen van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Ze maakte in zes rondes van vijf spelregelvragen slechts twee fouten. Albert Oost werd na een barrage met Marije eervol tweede. Tijdens de jaarvergadering van 23 maart jongstleden reikte vragensteller Klaas Smith de bijbehorende Johan Roedersbokaal aan Marije uit. Achter Marije en Albert eindigden Bert Kamstra, Henk Steenhuis en Ger Rijskamp op een gedeelde derde plaats. Titelverdediger Bert Volders kwam tot de zesde plaats, gelijk met Jacob Hettinga. Auke van der Horn, Ben Drosten en Tonnie Westerloo completeren de top-10. In het klassement voor leden en donateurs deden in totaal 23 personen mee. Vragensteller Klaas Smith hoopt op een grotere deelname komend seizoen!

In de categorie niet-leden was de winst (en de daarbij horende eeuwige roem) opnieuw voor Willy Timmers uit Kaatsheuvel, dit keer samen met Sietse Scheer uit Drachten. Beiden maakten in zes rondes drie foutjes. Derde werd Jan Pultrum uit Oosterwolde. Overwegens waren deze deelnemers wel scheidsrechter en COVS-lid, maar dan niet bij onze vereniging. Een eervolle vermelding opnieuw voor de als achtste geeïndigde Albert Pool. Albert kennen we als bestuurder van GRC Groningen en hij is de hoogst geklasseerde niet-scheidsrechter. Albert, klasse!

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag gehouden. Sinds de lancering van deze site mag iedereen meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge en Willem Wieringa. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

We bedanken Klaas Smith voor het opnieuw op perfecte wijze verzorgen van deze spelregelstrijd. In juni 2015 al starten we met het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016. Tot die tijd kun je overigens gewoon op deze site terecht voor de nodige spelregeloefening. Elke vrijdag plaatsen we nieuwe spelregelvraag van de week.

Klik hier voor alle vragen + antwoorden + toelichting van ronde 1 tot en met 6!

Op de foto winnares Marije Deuring, voorzitter Robert van Dorst en vragensteller Klaas Smith (vlnr)

dsc_0067