De eerste ronde van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2013-2014 zit er op. Meteen een spannende en lastige ronde, want slechts vijfentwintig procent van alle deelnemers heeft alle vijf meerkeuzevragen goed weten te beantwoorden… Een uitdaging om dat in de tweede en derde ronde beter te doen! De deelname was met enkele tientallen inzenders naar behoren. Zoals je weet is meedoen belangrijker dan winnen: je kunt met deelname je spelregelkennis testem, up-to-date houden en waar nodig verbeteren.

De antwoorden van de eerste ronde (juli/augustus) waren: 1-D, 2-C, 3-B, 4-D en 5-A.

Alle vragen + antwoorden en een toelichting kun je vinden door hier te klikken.

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor ronde 2 en 3! Deze rondes kun je inzenden tot 10 november 2013. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 2 (september 2013) GESLOTEN

Klik hier voor de vragen van ronde 3 (oktober 2013) GESLOTEN

 Veel succes!