Hoe zit dat nu eigenlijk met de spelregels? Wanneer geef je direct en wanneer indirect? Voor welke overtredingen staat een gele kaart? Wat moet je doen als een team aan het begin te weinig spelers heeft? De spelregels van onze mooie voetbalsport zijn altijd voer voor discussie. Op deze website kun je op meerdere manieren je spelregelkennis vergroten en bijhouden. Zo wordt er elke vrijdag de spelregelvraag van de week gepubliceerd, plaatsen we artikelen met uitleg, kun je hier de handleiding spelregels downloaden én strijden we om het Johan Roeders spelregelkampioenschap. En wat dat laatste betreft zijn we nu al toe aan de start van een nieuw seizoen. Iedereen mag meedoen, dus vul de antwoorden in en doe er je voordeel mee!

Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Afgelopen seizoen wonnen Marije Deuring  (categorie leden) en Willie Timmers / Sietse Scheer (niet-leden). Klik hier voor de eindstand en alle vragen + antwoorden van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2014-2015.

Tijd voor ronde 1! Deze ronde kun je inzenden tot 10 september 2015. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 1 (juli 2015)