We zijn alweer toe aan de laatste en beslissende ronde 6 in de strijd om het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2016-2017. Voor degene die dat nog niet weet: iedereen mag meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een leuke manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Na vijf rondes is de strijd nog volledig open. In de categorie leden komen nog zeker zes deelnemers in aanmerking voor de winst. Bij de niet-leden is er één koploper, op de voet gevolgd door enkele anderen. Succes allen deze laatste ronde!

De antwoorden van ronde 4: 1-D, 2-C, 3-B, 4-B en 5-A

En de antwoorden van ronde 5: 1-C, 2-A, 3-D, 4-B en 5-D

Klik hier voor alle vragen en antwoorden, met ook een toelichting.

Tijd voor ronde 6! Deze ronde kun je inzenden tot 10 maart 2017. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 6 (februari/maart 2017) GESLOTEN