De eerste ronde van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016 zit er op. Meteen een spannende en lastige ronde, want slechts acht deelnemers, van de ongeveer 45 in totaal, hebben alle vijf meerkeuzevragen goed weten te beantwoorden… Een uitdaging om dat in de tweede en derde ronde beter te doen! Zoals je weet is meedoen belangrijker dan winnen: je kunt met deelname je spelregelkennis testem, up-to-date houden en waar nodig verbeteren.

De antwoorden van de eerste ronde waren: 1-D, 2-A, 3-D, 4-C en 5-C.

Klik hier voor de antwoorden en toelichting op de vragen van ronde 1

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Tijd voor ronde 2 en 3! Deze rondes kun je inzenden tot 8 december 2015. Dan ook volgen op deze plek weer de antwoorden + toelichting.

Klik hier voor de vragen van ronde 2 GESLOTEN

Klik hier voor de vragen van ronde 3 GESLOTEN

Veel succes!