2013 zit er bijna op. Het was een lustrumjaar voor onze vereniging en die tachtigste verjaardag vierden we op bescheiden wijze. Het was ook het jaar van de discussies rondom respect op de velden, de promotie van veel leden, het afscheid van enkele dierbaren, de boeiende clubavond met Jochem & Richard, de beschikbaarheid van een eigen sportmasseur en een jaarvergadering in twee delen. Een korte terugblik op 2013….(zonder  de intentie te hebben compleet te zijn).

In januari wordt de nieuwjaarsinstuif druk bezocht, waarna er een spetterend sportweekend Ameland wordt neergezet. Op Ameland onder andere een forumdiscussie over respect, met medewerking van Hans Nijland van FC Groningen. Het resulteert onder andere in een open brief aan de KNVB, waarin we concrete suggesties voor maatregelen doen.

Jochem Kamphuis promoveert tot senior scheidsrechter betaald voetbal, maar ook in het amateurvoetbal promoveren diverse leden. Martin Schipper wordt op andere manier gewaardeerd en krijgt tijdens de goed verlopen jaarvergadering op 8 april de zilveren scheidsrechter. Het is niet de enige onderscheiding die avond.

Eind april verzorgen we een workshop op een symposium van Sportplein Groningen. Diezelfde week wordt ons spelregelteam tweede bij de Noordelijke spelregelfinale, terwijl Sam Dröge opnieuw individueel winnaar wordt.

De trainingsgroep gaat 30 mei uit eten in hotel Weeva, maar kent slechts een korte zomerstop. De zomertrainingen in juli en augustus worden druk bezocht.

In juni wordt ons voetbalteam knap vierde op het Nederlands Kampioenschap veldvoetbal voor COVS-teams.

In juli richten de gezamenlijke sportclubs op het sportpark zich tot de gemeente en roepen op tot duidelijkheid.

In het najaar wordt duidelijk dat de studenten van Forward de fair play prijs 2012-2013 hebben gewonnen, realiseren we de beschikbaarheid van sportmasseur Peter Sulmann op de donderdagavond en is er een zeer interessante clubavond met Jochem Kamphuis en Richard Brondijk.

Helaas komt op 8 november ons lid Edo Stukje te overlijden.

In december start REF United met de voorbereidingen voor deelname aan het NK zaal in januari 2014.

Wat zal 2014 ons brengen….?