Boeiende discussie over respect tijdens inspiratieavond Sportplein Groningen

Donderdag 25 april jongstleden hebben Evert IJspeert, Marc van der Haak en Marcel Bellinga namens de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken een workshop over respect en fair play verzorgd tijdens een succesvolle inspiratieavond van Sportplein Groningen. Tijdens de centrale opening met oud-hockeycoach Joost van Geel en voetbaltrainer Ron Jans was er kort aandacht voor respect, op de informatiemarkt later op de avond ook en daarnaast tijdens de drie kwartier durende workshop.  

Onder de titel ‘Hé, doe even normaal man!’ werden de deelnemers uit de workshop, afkomstig uit verschillende takken van sport, meegenomen in de stand van zaken met betrekking tot respect op de sportvelden. Al snel ontstond een boeiende discussie en een open gesprek over het hoe en waarom. Dat sportbonden, verenigingsbestuurders en begeleiders een grote rol hebben in het beteugelen van excessen waren alle deelnemers het snel eens. Klik hier voor de presentatie van onze vereniging.

Sportplein Groningen is een samenwerkingsverband tussen negen partners in de provincie Groningen op het gebied van sport en bewegen. Door bundeling van kennis, expertise en samenwerking willen de partners de topsport en breedtesport in de provincie naar een hoger niveau tillen. De inspiratieavond was de kick off van het sportplein en trok ruim 150 trainers, bestuurders en andere belangstellenden. Klik hier voor alle presentaties van de inspiratieavond