Bert Volders is opnieuw winnaar geworden van het Johan Roeders spelregelkampioenschap. Hij wist als enige deelnemer alle zes vragenrondes foutloos te blijven! Tijdens de algemene ledenvergadering op 15 april reikte Klaas Smith hem de Johan Roeders bokaal uit. Bert, van harte! Het was de laatste keer dat Klaas Smith de vragen om het spelregelkampioenschap verzorgde, na vele jaren. Klaas, enorm bedankt voor de leerzame, leuke en soms lastige vragen. Bedankt voor het trouw verzorgen van deze spelregelrubriek met zo’n lange historie. Dank! Uiteraard komen we als vereniging daar later nog op terug. Over de toekomst van het Johan Roeders spelregelkampioenschap gaat het bestuur zich beraden, daarover later meer.

Bert Volders dus, opnieuw. Hij bleef Auke van der Horn net voor, terwijl Jacob Hettings, Bert Kamstra en Henk Steenhuis op de plaatsen 3 tot en met 5 eindigden. In de categorie niet-leden werd Colin Prooi uit Hellevoetsluis de winnaar, met slechts 1 foutje in de beantwoording. Good-old Roelof Luinge eindigde met 1 foutje meer op de 2e plaats, terwijl Auke Sikke Broersma en Jan Pultrum plek 3 deelden.

De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1980 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

Klik hier voor alle vragen en antwoorden, met ook een toelichting.

Bert Volder wint JCR (verkleind)

Klaas Smith (links) en Bert Volders (rechts)