Bert Volders uit Bedum heeft het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2015-2016 gewonnen. In vijf vragenrondes maakte hij maar één foutje. In de categorie niet-leden wonnen Colin Prooi uit Hellevoetsluis en Auke Sikke Broersma uit Surhuisterveen. Ook zij maakten maar 1 fout. Van harte!

Op 21 maart is tijdens onze jaarvergadering de Johan Roedersbokaal uitgereikt aan Bert. Vragensteller Klaas Smith merkte terecht op dat wel erg weinig deelnemers alle zes vragenrondes meededen. Blijkbaar haken mensen af als ze eens een foutje maken of durven ze de antwoorden niet in te zenden. Dat kan volgend seizoen beter!

Wil je leren van alle vragen van dit seizoen? Dat kan! Klik hier voor de antwoorden en toelichting op de vragen van alle gespeelde rondes tot nu toe.

Zoals gezegd ging de Johan Roedersbokaal naar Bert Volders. Hij liet Henk Steenhuis, Marije Deuring en Ben Drosten achter zich. Klik hier voor de volledige uitslag. Bert, Colin en Auke Sikke, van harte! En Klaas, dank voor de leerzame vragen en het vele werk. Na de zomer starten we met seizoen 2016-2017.

Voor degene die dat nog niet weet: het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Iedereen mag meedoen, lid of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf meerkeuzevragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal wordt al sinds 1975 gehouden en kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.