Bert Volders heeft de Johan Roedersbokaal heroverd op Sam Dröge als de nieuwe spelregelkampioen van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. Hij maakte in zes rondes van vijf spelregelvragen slechts één fout. Tijdens de jaarvergadering van 3 maart jongstleden reikte vragensteller Klaas Smith de bijbehorende Johan Roedersbokaal aan Bert uit. Noordelijk spelregellampioen Sam Dröge eindigde met twee fouten op de tweede plaats. Daarachter eindigden Auke van der Horn, henk Steenhuis, Ger Rijskampen Albert Oost op een gedeelde derde plaats. In het klassement voor leden en donateurs deden in totaal 32 personen mee.

In de categorie niet-leden was de winst voor Willy Timmers uit Kaatsheuvel. Hij maakte dus in de reeks van 6×5 vragen ook slechts 1 foutje. Tweede met 270 punten werd Colin Prooij uit Hellevoetsluis en derde  Jan Pultrum uit Oosterwolde. Overwegens waren deze deelnemers wel scheidsrechter en COVS-lid, maar dan niet bij onze vereniging. Een eervolle vermelding is er voor de als tiende geeindigde Albert Pool. Albert kennen we als bestuurder van GRC Groningen en hij is de hoogst geklasseerde niet-scheidsrechter. Albert, klasse!

Klik hier voor de volledige eindstand in beide klassementen.

Het Johan Roeders spelregelkampioenschap wordt al sinds jaar en dag gehouden. Sinds de lancering van deze site mag iedereen meedoen, lid van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken of niet. We maken twee klassementen op, één voor leden en één voor niet-leden. Na zes rondes van vijf vragen zijn die winnaars bekend. Eeuwige roem is het gevolg. Met de spelregelstrijd willen we de spelregelkennis van scheidsrechters en andere voetballiefhebbers op een speelse manier vergroten! De strijd om de Roedersbokaal kent enkele roemruchte winnaars, onder wie Roelof Luinge en Willem Wieringa. Klik hier voor de historie van de Roedersbokaal.

We bedanken Klaas Smith voor het opnieuw op perfecte wijze verzorgen van deze spelregelstrijd. In juni 2014 al starten we met het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2014-2015. Tot die tijd kun je overigens gewoon op deze site terecht voor de nodige spelregeloefening. Elke vrijdag plaatsen we nieuwe spelregelvraag van de week.

Klik hier voor alle vragen + antwoorden + toelichting van het Johan Roeders spelregelkampioenschap 2013-2014.