Koninklijk afscheid Robert tijdens geslaagde jaarvergadering

Maandag 21 september konden we dan uiteindelijk toch de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering houden. Coronaproof uiteraard, waarbij het mooie landgoed Coendersborg een praktische en stijlvolle locatie bleek. Na 30 jaar kwam met deze vergadering een einde aan de bestuursperiode van Robert van Dorst. Marco Oosting is de nieuwe voorzitter. Er werd vlot vergaderd en er waren mooie onderscheidingen voor Jacques d’Ancona, Henk Krans, Klaas Smith en natuurlijk Robert. Een terugblik!

In zijn openingsspeech blikte Robert terug op 30 jaar bestuurslidmaatschap. Robert werd in 1990 bestuurslid en nam in 1994 de voorzittersshamer over van Roel Visscher. Robert keek trots terug en dankte zijn mede-bestuurders. Klik hier voor de volledige speech.

De vergadering verliep vervolgens zeer vlot. Marco Oosting werd benoemd tot nieuwe voorzitter, terwijl Jan-Willem Bouw en Meine Groefsema tot nieuwe bestuursleden werden gekozen. De belangrijkste besluiten:

  • het jaarverslag 2019, de notulen van de jaarvergadering 2019, het financieel jaarverslag 2019 en de begroting voor 2020 en 2021 werden conform voorstellen vastgesteld
  • de vergadering stemde in met de uitgesproken beleidsvoornemens van het bestuur. Klik hier voor deze beleidsvoornemens
  • bestuur werd decharge verleend voor het financiële beleid
  • de contributie voor 2021 werd verhoogd tot 58 euro voor actieve en 50 euro voor niet-actieve leden.

Aan het einde van de vergadering werd Jacques d’Ancona gehuldigd voor 65 jaar trouw lidmaatschap. Uniek! Henk Krans kreeg de speld die hoort bij 50 jaar lid zijn, ook een bijzondere mijlpaal. En vanwege al zijn verdiensten op vooral spelregelgebied kreeg Klaas Smith de gouden speld van de COVS.

Maar de grootste eer ging natuurlijk naar Robert, die zeer terecht tot erelid werd benoemd. Direct na de vergadering reikte burgemeester Thijssen hem de Koninklijke onderscheiding uit die in het voorjaar al was toegekend. Robert is benoemd tot Ridder in de Oranje van Nassau. Daarna namen nog meer sprekers met mooie woorden afscheid van Robert. Zo kwamen oud-voorzitter Roel Visscher, oud-voorzitter van COVS Oost Groningen Dick Oud, KNVB-er Minne Modderman (op persoonlijke titel) en collega-bestuurslid Marcel Bellinga aan het woord. Ook opvolger Marco Oosting benadrukte de enorme staat van dienst van Robert en gaf namens de vereniging een midweek/lang weekeinde Ameland cadeau. Al met al was het een prachtige avond.

Klik hier voor een uitgebreide fotoreportage, gemaakt door Richard Meints.