Voetbalvereniging ZFC Zuidlaren is over het seizoen 2013-2014 het sportiefst van al onze donateur-voetbalverenigingen gebleken. En daarmee winnen ze onze jaarlijkse fair play prijs! ZFC blijkt ook donateur van onze COVS-zusterverenigingen Veendam en Centraal Drenthe én ook daar winnen ze de fair play prijs. Van harte! In het klassement van geheel district Noord moeten ze alleen sportclub Erica voor zich dulden.

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen we het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging worden in de berekeningen meegenomen, ook teams die uitkomen in de B-categorie. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys, FC Grootegast, Niekerk en GSAVV Forward. Klik hier voor het overzicht.

ZFC Zuidlaren bleek dus het sportiefst, Lycurgus en Zuidhorn reikten tot de plaatsen 2 en 3. De top-10 is als volgt:

  1. ZFC Zuidlaren
  2. Lycurgus
  3. Zuidhorn
  4. Grijpskerk
  5. VEV’67
  6. Be Quick 1887
  7. Oranje Nassau
  8. Noordwolde
  9. FC Grootegast
  10. Gorecht.

In het districtsklassement bezetten ZFC en Lycurgus de tweede en derde plaats, staat Zuidhorn op plek 4 en Grijpskerk op de 11e positie.

Het is de bedoeling de fair play prijs op de grote clubavond op 20 november aanstaande uit te reiken. We feliciteren alle leden van ZFC Zuidlaren met deze sportieve prestatie!