In Wijkrestaurant De Duindoorn werd dit jaar de seizoensafsluiting gehouden. Na een voorgerecht hebben we genoten van een warm en koud buffet. Als nagerecht was er tiramisu, ijs en vers fruit. Al met al hebben we heerlijk gegeten en was alles uitstekend verzorgd! En wat fijn dat we elkaar allemaal weer zo konden zien!

Ooit is door Marja Wardenier-Adema de aanmoedigingsprijs in het leven geroepen. Een prijs die namens de trainingsgroep wordt uitgereikt aan een trainingslid die een blessure heeft gehad, die er altijd is of net dat steuntje in de rug kan gebruiken. Vanavond werd de prijs opnieuw uitgereikt, maar wel onder een andere naam: de trots van de trainingsgroep. Deze prijs ging (geheel terecht) naar Martina Boer. Met veel doorzettingsvermogen en hard trainen is zij er eigenlijk altijd. Misschien keert volgend jaar de aanmoedigingsprijs terug, maar dat is iets voor later. Martina gefeliciteerd en ga zo door! 

Na het hoofdgerecht begonnen we met de eerste twee pubquizrondes. Onze quizmasters Thom & Wouter hadden weer goed hun best gedaan om er een leuke quiz van te maken. In groepjes van drie werden de vragen rondom het thema ‘Sport’ beantwoord. Origineel was vooral de ronde waarbij de naam van een scheidsrechter moest worden ingevuld aan de hand van een geboortedatum, geboorteplaats en een omschrijving van een (bijzonder) moment. 

De laatste ronde was een audioronde met geluidsfragmenten van bijv. (ex-)sporters, commentatoren en/of trainers. Het laatste fragment was van Henk Krans: zijn uitleg over het eten van een banaan rondom een wedstrijd of training (uit een interview van RTV Noord toen Henk in 2022 50 jaar actief was als scheidsrechter).  

De pubquiz was deze avond ontzettend spannend met een gelijke stand tussen Zeemeerminnenzwemvereniging Ariël & Botje en Atletico Easytoys. Een shoot-out vraag moest ervoor zorgen dat er een winnaar kwam en uiteindelijk ging Atletico Easytoys er met de prijzen vandoor. Daarnaast kreeg iedereen op ludieke wijze een banaan mee naar huis (als referentie naar het audiofragment van Henk Krans). 

Thom en Wouter zullen in het nieuwe seizoen opnieuw de pubquiz vormgeven. Daar zijn we ontzettend blij mee en hopelijk kunnen we dan ook weer voor een algemeen klassement over het hele seizoen spelen. 

Tot slot werd deze avond afscheid genomen van de beheerders en initiatiefnemers van de lief-en-leed-pot: Roel en Bert stoppen hiermee. Een gezellige avond als deze hebben we aan hen te danken, maar ook zorgen zij ervoor dat je bij bijzondere momenten (lief en leed) op een bloemetje of cadeautje namens de trainingsgroep kunt rekenen. Roel en Bert, we willen jullie ontzettend bedanken voor jullie tijd en inzet hiervoor!