In maart zijn we na het nodige denkwerk gestart met het project videofeedback. In eerste instantie in pilotvorm, maar inmiddels kunnen we concluderen dat videofeedback een grote toegevoegde waarde heeft voor de deelnemende scheidsrechters. De belangstelling is dan ook groot. In het nieuwe seizoen willen we het project dan ook verder uitbouwen.

Het idee is simpel: volg met een camera een wedstrijd lang de scheidsrechter en confronteer hem of haar na die tijd met de beelden. Het zelf kunnen zien hoe je volgt, hoe je als scheidsrechter overkomt, hoe je volgt en positie kiest draagt bij aan je ontwikkeling als scheidsrechter.

Marc van der Haak en Evert IJspeert c.s. zijn een aantal weekenden op pad geweest met de camera. De reacties zijn zeer positief. Inmiddels zijn de ervaringen besproken en kan het ‘draaiboek’ verder worden verfijnd. De eerste ervaringen hebben ons veel geleerd over juiste camera, hoe te filmen, waar op te letten en andere praktische zaken. Dat gaan we nu verder uitwerken.

Ook van andere COVS-verenigingen en de media kwam belangstelling. In het landelijke digitale magazine De scheidsrechter stond een mooi artikel. Bij COVS Nederland is inmiddels een subsidie aangevraagd. In 2015-2016 gaan we dus zeker door met het project videofeedback. Heb je belangstelling? Laat het ons dan weten op covsgroningen@gmail.com of neem contact op met projectleider Marc van der Haak.