Howard Webb is door de Internationale Federatie voor Voetbalgeschiedenis en – statistieken (IFFHS) gekozen tot beste scheidsrechter van 2010. De Oezbeek Ravshan Irmatov eindigde op de tweede plek. In de top-20 is geen Nederlander te bekennen. Markus Merk werd tot beste scheidsrechter uitgeroepen uit het tijdvak 2001-2010. Dick Jol eindigde in dat klassement op de 35e plek.

Geen Nederlander dus in de top van het klassement. Wij van covsgroningen.nl zijn echter benieuwd wie jij in 2010 de beste Nederlandse scheidsrechter vond. Was dat Bjorn Kuipers, die op het WK voor clubteams een halve finale mocht leiden? Was het één van de andere internationals zoals Kevin Blom, Pieter Vink en Bas Nijhuis? Of ga je voor ‘good-old’ Jan Wegereef? Pol van Boekel misschien? Of coming man Danny Makkelie? Je kunt ook kiezen voor Roelof Luinge, hoewel hij in 2010 nog slechts tot begin mei als scheidsrechter betaald voetbal actief was. Stem op jouw favoriet in de ‘stelling van de maand’ rechtsonder op de homepage van deze site. We hebben onze eigen toppers Michel Winter, Jochem Kamphuis en Kristian Bakkelo niet genomineerd, hoewel wij als Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken enorm trots op ze zijn. En wie weet staan ze er volgend jaar allemaal wel tussen…

Laat je stem horen en ga nu naar de stelling van de maand, rechtsonder op de homepage van deze site!

De vorige stelling van de maand ging over de vraag waar onze vereniging in 2011 als eerste mee aan de slag moet. De meeste stemmers zijn al erg tevreden, want 40% gaf aan dat er niets in het bijzonder te wensen was. 22% ziet wel wat in een masseur en/of andere medische faciliteiten, terwijl 18% kiest voor meer clubavonden met sprekers. 16% wil meer individuele begeleiding. Het bestuur pakt de handschoen op en neemt deze wensen mee in 2011!