Met ingang van dit seizoen wordt in een aantal competities in het amateurvoetbal, in navolging van de profs, gewerkt met het zogenoemde digitale wedstrijdformulier. In de volgende klassen is het digitale wedstrijdformulier verplicht: topklasse, hoofdklasse, 1e klasse, reserve hoofd- en 1e klasse, Nike A-junioren ere- en 1e divisie, landelijke B-junioren ere- en 1e divisie, landelijke C-junioren eerste divisie en C2-competitie en landelijke D-junioren eerste divisie.

Een verandering dus, die ongetwijfeld in het begin voor velen even wennen is. Inmiddels heeft de KNVB in het sportlinksysteem (bij de wedstrijdaanstellingen dus) de handleiding geplaatst en zijn er de nodige brieven en instructies voor scheidsrechters rondgestuurd. Ook op deze site kun je meer informatie vinden, namelijk de handleiding en een aanvullende instructie (onder overige downloads).

Maar wat vinden we er eigenlijk van? Wat zijn jouw ervaringen tot nu toe? is het eenvoudig of loop je in de praktijk nog tegen problemen op? Zijn de clubs er inmiddels op ingespeeld en hebben ze een goede computer, werkende internetverbinding en rustige plek om het formulier af te handelen? Laat hieronder jouw stem horen, zowel de positieve als kritische geluiden… Wellicht kunnen we elkaar wijzer maken en/of kunnen we de ervaringen gebruiken om de KNVB suggesties ter verbetering/verandering doen. We zijn benieuwd…