Voetbalvereniging Peize is over het seizoen 2015-2016 het sportiefst van al onze donateur-voetbalverenigingen gebleken. En daarmee winnen ze onze jaarlijkse fair play prijs! In het klassement van geheel district Noord komen ze tot de vijfde plek. Op de plekken 2 en 3 twee grote clubs uit de stad Groningen, te weten Oranje Nassau en Lycurgus. Van harte! De prijs wordt tijdens deze Week van de Scheidsrechter, komende zondag voorafgaand aan de wedstrijd Peize – Groninger Boys, uitgereikt.

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen we het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, FC Grootegast, Niekerk en GSAVV Forward, ZFC Zuidlaren en De Wilper Boys (2x). Klik hier voor het overzicht.

De top-15 van al onze 98 donateurverenigingen is als volgt:

1. vv Peize

2. Oranje Nassau

3. Lycurgus

4. Godlinze

5. TLC

6. Gorecht

7. FC Grootegast

8. Stadspark

9. Niekerk

10. Leo Loon

11. Glimmen

12. Grijpskerk

13. OZW

14. Groen Geel

15. Pelikaan S

Klik hier voor de volledige lijst.

De uitreiking van deze prijs valt dit jaar samen met de Week van de Scheidsrechter. Wij roepen deze week op om de themaweek te gebruiken als moment van bezinning op gebied van respect en fair play. Lees ons statement onder de titel: Pleur op, met geweld op het veld!

92356-knvb_pop-under_720x300_a-original-1354837350