Voetbalvereniging Niekerk heeft de fair play prijs 2011-2012 van onze Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken gewonnen.  De prijs wordt 29 oktober uitgereikt. Niekerk liet in het klassement over vorig seizoen 85 andere voetbalverenigingen uit stad en ommeland achter zich. De voetballers van Gorecht en Zuidhorn eindigden als tweede en derde. Hoewel wij ook begrijpen dat voetballers liever kampioen worden dan dat ze de sportiviteitsprijs winnen, willen we via deze prijs toch het belang van fair play promoten en sportief gedrag belonen en stimuleren.  Dat de voetbalvereniging Niekerk uit het goede hart gesneden is, blijkt wel uit de acties die ze momenteel voeren om geld in te zamelen voor een behandeling van hun jonge dorpsgenootje Remco Togtema. Een actie die wij nu in het kader van deze fair play prijs graag ondersteunen!

Hieronder meer over de fair play prijs. Nu eerst aandacht voor Remco Togtema. Remco is 11 jaar en heeft neuroblastoom, een agressieve vorm van kanker. In Nederland is hij uitbehandeld en alle hoop is gevestigd op een intensieve en dure alternatieve behandeling in Amerika. Hiervoor is veel geld nodig. De dorpsgemeenschap in Niekerk zet zich op allerlei manieren in om zoveel geld in te zamelen, onder andere via een fancy fair, een sms-actie en bij de voetbalvereniging Niekerk de actie scoren voor Remco, waarbij elk doelpunt één euro oplevert. Wij doen nu als Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken graag mee! We zullen daarom bij wijze van fair play een geldbedrag overmaken en roepen iedereen op dit ook te doen. Bovendien zullen we bij de grote clubavond op 29 oktober aanstaande een collectebus neerzetten. Wil je Remco ook steunen? Maak dan een bijdrage over op rekening 1086.32.962 t.n.v. Remco4Life.nl onder vermelding van ‘scheidsrechters steunen Remco’ of doe mee aan de sms-actie. Klik hier voor meer informatie.

Dan de fair play prijs. De voetballers van de tien in competitieverband uitkomende teams van Niekerk waren in het seizoen 2011-2012 het meest sportief van alle 86 bij de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken aangesloten clubs uit de provincie Groningen. De tien teams kwamen tot een ‘strafgemiddelde’ van 5,29. Na vorig jaar Grootegast dus opnieuw een winnaar uit het westerkwartier. In de top van het klassement valt de 5e plaats van Blauw Geel ’15 op, de enige stadse club bij de eerste tien.

De top-10 over het seizoen 2011-2012 ziet er als volgt uit:
01. Niekerk
02. Gorecht
03. Zuidhorn
04. De Heracliden
05. Blauw Geel’15
06. GEO
07. TEO
08. Kloosterburen
09. SIOS
10. Aduard 2000

Om tot een winnaar te komen, wordt een klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Daarin wordt gekeken naar de grootte van de club, kaarten en overige strafzaken. De prijs is dus voor de hele vereniging (niet alleen voor het 1e)! In het hele district wordt door de gezamenlijke scheidsrechtersverenigingen hetzelfde systeem gehanteerd. In dat klassement behaalde Niekerk een achtste plaats. Klik hier voor de volledige uitslag.

In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys en FC Grootegast. Klik hier voor het overzicht.

We feliciteren alle leden van Niekerk van harte met deze sportieve overwinning! En roepen iedereen op massaal geld te doneren voor Remco: Remco4life!