Er waren 13 leden aanwezig, een paar verhinderd wegens ziekte. De bijeenkomst startte op het terras van Hotel Aduard alwaar eerst de perikelen rond de FC ter sprake kwamen, vervolgens de penalty in de laatste minuut bij Feijenoord, de computerproblemen bij een paar van ons (advies van de verslaggever: schakel dan je kleinzoon in) en last but not least, er zijn onderweg door iemand van ons op de (fiets)weg naar Aduard te weinig kieviten geconstateerd.

Om het voor de FC nog wat dragelijker te maken noemde de schrijver van dit artikel dat zijn kleinzoon uit België een week lang te gast was bij de FC voor een maatschappelijke stage. Hij mocht in de FC-keuken kijken en had de week van zijn leven met als beloning een paar VIP-kaarten voor de FC tegen Heracles. Ondanks het verlies van de FC reisde hij tevreden terug naar België. Klasse FC, zijn ouders hebben hun seizoenkaart met een jaar verlengd en zijn de verst weg wonende supporters. Er komen weer betere tijden.

Eén van ons reisde per brommer vanaf Roden naar Aduard en deed daar 3 kwartier over, allerlei wegomleggingen en wat dies meer zij. Onze voorzitter bezocht de kapper en voorkwam zo dat zijn haar steeds voor de ogen valt.
Iemand noemt een extreem hoge score in het amateurvoetbal, helaas betrof dat zijn oude vereniging FVV, zij verloren dik. Een makkelijke middag voor de scheidsrechter van dienst, alleen maar goals turven, als het ware de functie van notulist.
Het blijkt dat het straatnaambordje “Coronastraat” in Paddepoel (al daar woont één van ons) zes keer is gejat. De gemeente heeft het nieuwste bordje erg hoog opgehangen en half verstopt achter een struik. Moet afdoende zijn, zeker nu corona op zijn/haar retour is.
Bij Rohda Raalte- Heino, bezocht door iemand van ons in de functie van rapporteur, waren enkele duizenden toeschouwers, met veel sfeer, w.o. (teveel!) vuurwerk. In het oosten leeft het amateurvoetbal blijkbaar veel meer dan in onze contreien, met als dieptepunt, de Stadsvelden. Blijkbaar blijven de toeschouwers daar in de kantine zitten, bij slecht weer aan te raden.

Een van onze leden fluit nog actief bij de jeugd en legt, indien nodig, de wedstrijd even stil om het publiek zijn beslissing toe te lichten. Werkt prima. Hij kreeg op zijn verzoek als enige een bak sambal bij zijn lunch geserveerd door de alleraardigste serveerster in het restaurant gedeelte van het hotel. Het buffet (overigens op eigen kosten, met een kleine subsidie van het bestuur) liet zich prima smaken.

Een van de leden, ooit een prominent agent van politie, liet zich ooit niet uitmaken door een marktkoopman voor NSB-er en dat heeft deze koopman geweten. Een enkele reis bureau en een stevige boete om zulk gedrag af te leren. Groot gelijk.

Ondertussen wordt er geposeerd voor de groepsfoto, gemaakt door, ja wel, onze dienstdoende serveerster.

Een paar van ons zijn de mening toegedaan dat RKC nog wel kampioen kan worden, de FC in elk geval niet. Er staat overigens geen jaartal bij.

Een van ons geeft nog een korte cursus reanimeren, als scheidsrechter dien je van alle markten thuis te zijn.
Ooit is er door iemand van ons een scheids bij een jeugdwedstrijdje geconstateerd op pantoffels, er werden vanuit de middencirkel zelfs strafschoppen gegeven, de VAR was daar vanzelfsprekend niet nodig. En er was ooit een scheids in Roden met een stem als een kanon: als hij riep “Ga door”, hoorde heel Roden dat. Dus duidelijk, moet je als scheids altijd zijn. Bij een uitvaart van een scheids (helaas komt dat ook wel eens voor) noemde de dienstdoende predikheer de scheidsrechters “Gij ongelovigen!” Natuurlijk had hij gelijk, moet toch maar mooi zo blijven.

Tenslotte haastte iedereen zich naar de afrekenkassa, niemand wou als laatste afrekenen. Want die laatste moet dan alle vergeten drankjes betalen en die zijn er altijd vele. Scheidsrechters houden de doelpunten en wissels gelukkig beter bij.

Tot september geldt voor ons de zomerstop, nieuwe leden zijn vanzelfsprekend van harte welkom, het geeft een stuk ledenbinding binnen onze vereniging en het is altijd erg gezellig zo met elkaar!

Bé Bultena, verslaggever van dienst.