De ingrijpende renovatie van het sportpark Corpus den Hoorn is begonnen. Met grote voortvarendheid. De unit van de jeugdopleiding van FC Groningen staat al op zijn tijdelijke plek op het veld achter het GRC-clubgebouw (langs de A7), maar moet uiteraard nog afgewerkt en ingericht worden. Het zal nog enige tijd duren voor FC Groningen dat gebouw weer kan gebruiken. In die periode wordt op zaterdagen de bestuurskamer van GRC gebruikt door FC Groningen. De overige functies van de Jeugdopleiding FC Groningen zijn tijdelijk gehuisvest in het Corpushuys aan de Van Swietenlaan.

De contouren van het nieuwe grote kunstgrasveld voor voetbal, rugby en american  football achter het GRC-gebouw zijn al duidelijk zichtbaar. Dit veld wordt aangelegd door de Antea Group (vh Oranjewoud) en is als alles meezit op 1 mei operationeel. In mei worden dan de bestaande kunstgrasvelden van een nieuwe toplaag voorzien en wordt ook begonnen met de omzetting van het grasveld van Groen Geel tot een kunstgrasveld. Dit alles moet in augustus klaar zijn. Tenslotte krijgt een deel van de wielerbaan binnenkort een nieuwe toplaag.

Met ingang van 7 maart (tot 28 maart) is de ingang van het sportpark voor gebruikers/bezoekers van het sportpark verplaatst, naar links van de reguliere ingang. Ook het pad van de normale hoofdingang naar ons GRC-clubgebouw is niet in gebruik. Dat heeft te maken met de aanrijroute voor het werkverkeer. We willen iedereen verzoeken om de aanwijzingen en borden op te volgen, gebruik te maken van de nieuwe (tijdelijke) ingang en linksom de velden (achter gebouw Groen Geel langs) richting GRC-clubgebouw te lopen of fietsen.

Tot begin mei zullen al onze activiteiten sowieso gewoon door kunnen gaan op Corpus den Hoorn. In de maand mei laten we de training op dinsdag dit jaar vervallen, maar kan er wel op donderdag worden getraind. In juni wordt er zoals altijd niet getraind, terwijl de zomertrainingen in juli en augustus op de donderdag ‘gewoon’ doorgaan. Of dit al op sportpark Corpus den Hoorn zal zijn of elders op een tijdelijke locatie (sportpark Selwerd, tegenover zwembad De Parrel) is nog even afwachten. We komen daar nog op terug. 

Bron: mede met dank aan de gemeente Groningen en www.grcgroningen.nl