De trainingen van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken worden hervat op donderdag 3 juli aanstaande, met de eerste zomertraining van het seizoen 2014-2015. De training wordt op het fonkelnieuwe kunstgras van sportpark Corpus den Hoorn (achter het GRC-clubgebouw) gehouden van 20.00 – 21.15 uur.

Trainingen van 20.00 – 21.15 uur
In de maanden juli en augustus kan er wekelijks worden getraind, elke donderdagavond van 20.00 – 21.15 uur. Vanaf 2 september hervatten we ook de training op dinsdag. Vanaf dat moment kan er op zowel dinsdag als donderdag van 20.00 – 21.15 uur worden getraind op het kunstgras van Corpus den Hoorn. Ook komend seizoen blijft het GRC-clubgebouw onze vaste uitvalsbasis.

De trainers
De trainingen worden verzorgd door Bert Kamstra, Henk Steenhuis, Alfons de Graaf en Roel Bellinga. Roel zal eind december na ruim twintig jaar afscheid nemen als trainer van onze vereniging. Vanaf medio september/oktober zal op de donderdagavond een heuse trainerscursus voor COVS-trainers bij onze vereniging worden georganiseerd, waarbij de trainers-in-opleiding de praktijk op onze groep mogen oefenen. Bert, Henk, Alfons en Bob (Kempinga) zijn deelnemers aan deze cursus. meer info volgt t.z.t.

Enquete: leden positief over faciliteiten
Met de nieuwe tijden en velden voldoen we aan een groot aantal van de wensen van onze leden, zoals gebleken uit de in april en mei onder alle leden gehouden enquete naar trainingsfaciliteiten. Zo gaven leden aan het liefst om 20.00 uur te beginnen met de training, de training liever wat langer te zien (wordt nu beide avonden vijf kwartier) en liefst op beide avonden dezelfde tijden te hebben. Bovendien kunnen we door de renovatie van het sportpark ook de lagere tevredenheid over de kwaliteit van de velden wegnemen: vanaf juli maken we gebruik van fonkelnieuwe kunstgrasvelden!

Leden die de enquete invulden waren over het algemeneen genomen zeer tevreden over de trainingsfaciliteiten. Wel kan de afstemming tussen dinsdag- en donderdagtraining beter, én zijn de kleed- en douchegelegenheid onder de maat. Aan de afstemming wordt gewerkt en ook de kleed- en douhegelegenheid heeft onze aandacht. Niet alleen hebben we dit reeds aangekaart bij de gemeente, ook kunnen we na de renovatie wellicht gebruik maken van nieuwe kleedunits die deze zomer worden geplaatst. Naast de inhoud van de trainingen, de locatie en de tijden zijn leden ook zeer tevreden over de mogelijkheid gebruik te maken van sportmasseur Peter Sulmann. Peter zal ook het nieuwe seizoen op donderdagavond beschikbaar zijn.

Ondertussen wordt er nog hard gewerkt aan de renovatie van ‘ons’ sportpark, klik hier voor een impressie.