REF United, ons eigen zaalvoetbalteam, is in voorbereiding op deelname aan het NK zaalvoetbal voor scheidsrechtersverenigingen in Geleen.  Eind december werd al meegedaan aan het toernooi om de Hogeland Cup en werd er getraind. Door de ijzel kon een training eerder deze week niet doorgaan, maar deze week staan nog een oefenduel en een training op het programma. Op 14 januari wordt er van 21.15 – 22.15 uur getraind in sporthal de Weijert in Groningen. Dinsdag 12 januari speelt REF United van 21.00 – 22.00 uur een oefenduel in de Tiggelhal in Ten Boer.

En dan het NK…
Op zaterdag 16 januari a.s. zal ons team in Geleen gaan strijden voor de titel Nederlands Kampioen Zaalvoetbal. Een lange reis hebben de mannen dit jaar dus weer voor de boeg, aangezien het kampioenschap wordt georganiseerd door COVS Sittard-Geleen. Vorig jaar wist ons team er in Boxmeer van door te gaan met de Fair Play-prijs. Een jaar lang hebben we ons de sportiefste zaalvoetballende scheidsrechters van het land mogen noemen. Ook veroverde onze vereniging deze titel bij het NK veldvoetbal afgelopen zomer. Kunnen we deze prijs voor de derde keer op rij in de wacht slepen?

In Geleen is Groningen in Poule B geloot, samen met Boxmeer-Cuijk, SVA Amsterdam en Tilburg. In Poule A mogen Drachten, Sittard-Geleen, Nijverdal en Oss-Uden uitmaken wie het sterkste blijkt. De eerste wedstrijd wordt er direct aangetreden tegen de regerend kampioen Boxmeer-Cuijk. Vorig jaar was dit ook de eerste wedstrijd van het toernooi en de uitslag was toen 2-2. Het wedstrijdprogramma is als volgt:

10.22 uur Boxmeer-Cuijk – Groningen

11.06 uur Tilburg – Groningen

11.50 uur Groningen – SVA Amsterdam

Klik hier voor het programmaboekje van het NK.

Succes mannen!