Voetbalvereniging The Knickerbockers is over het seizoen 2018-2019 het sportiefst van al onze donateur-voetbalverenigingen gebleken. En daarmee winnen de studenten onze jaarlijkse fair play prijs! In het klassement van geheel district Noord bleek de grote vereniging uit de stad Groningen ook het sportiefst! Van harte! De prijs wordt begin 2020 uitgereikt, om daarmee ook aan het begin van een nieuw jaar aandacht te vragen voor fair play!

Met het jaarlijks uitreiken van de fair play prijs willen we het belang van fair play en respect benadrukken, sportief gedrag belonen en stimuleren. In heel district Noord wordt hetzelfde puntensysteem gehanteerd. Alle teams van de vereniging in de A-categorie worden in de berekeningen meegenomen, als ze tenminste 1 team in de standaardklasse hebben. Gele en rode kaarten en overige strafzaken worden meegenomen in de beoordeling.

We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen onder andere OKVC (2x), SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, FC Grootegast, Niekerk en GSAVV Forward, ZFC Zuidlaren en De Wilper Boys (2x). Klik hier voor het overzicht.

De top-10 van al onze 102 donateurverenigingen is als volgt:

  1. The Knickerbockers
  2. Lycurgus
  3. Ezinge
  4. ONR
  5. HSC
  6. Zuidhorn
  7. Helpman
  8. TEO
  9. FC Zuidlaren
  10. Oranje Nassau

Van harte!