De Groninger Studenten Amateur Voetbal Vereniging (G.S.A.V.V.) Forward is winnaar van de fair play prijs seizoen 2012-2013 van de Scheidsrechtersvereniging Groningen en Omstreken. De Groninger studenten bleken bovendien het sportiefst in het gehele district Noord. Het is voor het eerst sinds de (her-) invoering van onze jaarlijkse fair play prijs( in 2000) dat een voetbalvereniging uit de stad Groningen de sportiefste club is. Om in hun eigen woorden te spreken: three cheers voor Forward!

De elf in 2012-2013 in competitieverband uitkomende teams scoorden geen strafpunten en daarmee bleven ze Peize en Holwierde in de ranking voor. Om tot een winnaar te komen, wordt een klassement opgemaakt aan de hand van een puntensysteem. Daarin wordt gekeken naar de grootte van de club, kaarten en overige strafzaken. De prijs is dus voor de hele vereniging (niet alleen voor het 1e)! In het hele district wordt door de gezamenlijke scheidsrechtersverenigingen hetzelfde systeem gehanteerd. In dat klassement behaalde Forward dus ook de eerste plaats. Klik hier voor de volledige uitslag.

Met het uitreiken van de fair play prijs willen we sportief gedrag stimuleren en belonen! We snappen ook wel dat clubs liever kampioen worden, maar hechten toch veel waarde aan sportief gedrag. Zeker in het kader van alle discussies rondom het thema respect. In het verleden wonnen achtereenvolgens Corenos, OKVC (2x), Poolster, SVMH, Loppersum, Eenrum, Glimmen, De Wilper Boys, FC Grootegast en Niekerk. Klik hier voor het overzicht.

Forward is de oudste studenten voetbal vereniging van Nederland. Forward is in 1903 opgericht als een subvereniging van het Groninger Studenten Corps Vindicat Atque Polit en telt 300 leden en 700 reünisten. Forward heeft 12 teams, allemaal op zondag spelend. Zie ook http://www.gsavvforward.nl/.

De top-10 over het seizoen 2012-2013 ziet er als volgt uit:

  1. GSAVV Forward
  2. Peize
  3. Holwierde
  4. FC Lewenborg
  5. Eenrum
  6. Zevenhuizen
  7. Noordpool UFC
  8. OZW
  9. ’t Zandt
  10. Potetos

Appingedam, Oosterhoek en Groningen eindigden helemaal onderaan en hebben dus nog iets te doen…. We zullen de fair play prijs met een Forwardiaans tintje uitreiken op onze clubavond van 18 november.  Forward, van harte!