Sinds jaar en dag stelt de KNVB scheidsrechters en enkele andere officials in de gelegenheid om met korting en voorrang kaarten aan te schaffen voor de bekerfinale. Als blijk van waardering voor de inzet van deze officials als vrijwilliger in de voetbalsport. Ook dit jaar. De verkoop van deze kaarten ging van start op 24 maart om 14.00 uur. Reeds vijftien later waren alle voor de actie beschikbare kaarten uitverkocht. Dat heeft onder veel scheidsrechters voor  onvrede en verbazing gezorgd. Ook bij ons.

Natuurlijk moet de bekerfinale in eerste instantie een feest zijn voor de betrokken clubs en haar supporters. Maar als je als KNVB een gebaar wilt maken naar je vrijwilligers, dan kan het niet zo zijn dat er blijkbaar zo weinig kaarten beschikbaar zijn dat alles binnen een kwartier is uitverkocht.

We hebben onze verbazing en onze vragen verwoord in een brief aan COVS Nederland, de overkoepelende organisatie van scheidsrechtersverenigingen in Nederland. We hebben de COVS gevraagd dit met de KNVB te bespreken. Zodra wij hierop een reactie hebben ontvangen, zullen we dat vanzelfsprekend laten weten.

Klik hier voor onze brief aan COVS Nederland