Update 14 januari, 11.35 uur:

Ook de laatste dag van het technische weekeinde verliep in prima sfeer. Na een iets later ontbijt, voor sommigen zeer welkom, werd de laatste ronde van de sportquiz gehouden. Later op de dag volgde na de fietstocht de bekendmaking van de winnaar, niemand minder dan Klaas Smith. Die mocht zelf de uitslag van de spelregelwedstrijd bekendmaken. De uitslagen van de spelregelwedstrijd en sportquiz volgen morgen op deze site. De fietstocht werd afgesloten met een bezoek aan de tweede helft van Geel Wit – GRC, onder leiding van het trio Horst, Lips en Klabbers. Tussendoor hadden een aantal dapperen een nieuwjaarsduik genomen…

Na een Indisch buffet werd de terugreis aanvaard. Drie dagen plezier en inspanning zitten er weer op. Marco en Simona (en medewerkers) van hotel Ameland: dank jullie wel!! En uiteraard dank aan onze organisatoren Alfons, Johan en Henk. Later deze week een laatste update van dit verslag met de uitslagen van de sportquiz en spelregelstrijd, de foto’s van de zondag en extra foto’s van de zaterdag.

Update 12 januari, 23.40 uur:

Vally Dusink had in de sportquiz weer enkele belachelijk moeilijke vragen bedacht. Maar goed, meerkeuze biedt altijd perspectief. Na opnieuw een prima buffet en een korte pauze begon het sportforum onder de prima leiding van Gert Klooster. Hans Nijland van FC Groningen, de sponsors John Schokker en Joop Veldhuis (sporthuis Winsum) en onze eigen Marcel Bellinga voerden discussie over enkele stellingen. Was de rode kaart voor AZ-doelman Esteban na zijn actie tegen de supporter terecht? Moeten clubs die geen maatregelen treffen uit competitie genomen? En moeten zware overtredingen altijd ook door justitie worden beoordeeld? De meningen waren hier en daar verdeeld, maar de algehele conclusie was dat emotie mag, dat overtredingen onderdeel van de sport zijn, maar dat meer respect hier en daar wel nodig is. Hans Nijland sprak zijn bewondering en waardering voor de scheidsrechters uit.

Dit is de laatste update tijdens het weekend. Het verslag van de laatste dag en de foto’s van zondag volgen maandag of dinsdag.  Onderstaand de foto’s van deze zaterdag.

Update 12 januari, 17.25 uur:

De tweede dag van het technisch weekeinde is alweer aardig op streek. Er is vandaag tweemaal fanatiek getraind. In de ochtend d.m.v. een duurloop over strand van Nes naar Buren en via de duinen weer terug. Zo’n 6/7 kilometer. Onze speciale gast Hans Nijland eindigde keurig in de middenmoot en liet zich dus van zijn sportieve kant zien.

Na de training volgde een bijdrage van Marc van der Haak over antisociaal gedrag in de sport. Hij betoogde dat antisociaal gedrag meer voorkomt naarmate de sociale controle geringer is. En dat gebeurt meer naarmate een groep groter is. Om prosociaal gedrag te stimuleren is een voorbeeldfunctie heel belangrijk. Na de theoretische inleiding gingen we in groepjes brainstormen over hoe je via de sociologische benadering agressie op de velden kunt tegengaan. De ideeën worden door Marc en het bestuur meegenomen richting KNVB. Een hele interessante bijdrage van Marc!

In de middag opnieuw een training, nu met intervalwerk en kort werk op het strand. De niet-trainende leden gingen opnieuw lekker aan de wandel. Een zevental fanatiekelingen gingen met Jan van Os nog weer op de mountainbike tekeer, het grootste deel van de groep gebruikte de vrije tijd voor een bezoek aan het dorp.

Vanavond der sportkwis, diner en het grote forum over agressie in de sport. Na dat forum een nieuwe update en de foto’s van vandaag!

11 januari, 22.55 uur:

Het vijftiende technische weekeinde op Ameland is succesvol van start gegaan. Op dag 1 verliep de reis per bus en boot vlot, waarna ingekwartierd kon worden in hotel Ameland. De reis werd niet door iedereen bewust meegemaakt. Zo heeft Mels K. lekker geslapen op de achterbank van de bus en moest Peter K. de boot laten gaan met dank aan de NS…

De eerste training werd op het strand gehouden en bestond uit een duurloop. Een rustig begin van het weekeinde. Na een pauze volgde een spelregelinstructie + 25 lastige vragen van Klaas Smith. De befaamde 3 minuten werden uiteraard volledig benut (plak er maar een 0 achter). Belangrijke les: tape om de kousen moet in dezelfde kleur….

De middag stond in het teken van een rustige fietstocht in rechte lijn naar Hollum en Ballum. Voor een kleine groep was er een fanatieke mountainbike-tocht onder leiding van Jan van Os. Onderweg onderbroken voor een lekker appelgebakje en warme chocomelk, uiteraard met slagroom. Een enkeling had daarna nog zin in een tosti… 31 kilometer met hier en daar een Schotse Hooglander, een hellinkje, een dood konijn (flappie), een lekke band voor Paul L., drie valpartijen voor Wouter H. leverden veel plezier op. Een zware maar erg leuke tocht.

Na de onmisbare borrel werd er genoten van een lekker Hollands buffet, inclusief toetje. Daarna liet Valley D. in een noodvaart 40 lastige vragen in de sportkwis de revue passeren. Met een hoog gokgehalte zou je deze kwis zomaar kunnen winnen…. Inmiddels was onze gast Hans Nijland met echtgenote Marieke gearriveerd. Met de bus waren al sponsor Joop Veldhuis van Sporthuis Winsum en kameraad Boelo Meijboom meegegaan.

Dag 1 is nog niet afgelopen, maar over de kleine uurtjes schrijven we uiteraard morgen weer… Hieronder de eerste foto’s, met dank aan Ger R.

Klik hier voor het volledige programma

[flickrset id=”72157632502713893″ thumbnail=”square”][flickrset id=”72157632494539281″ thumbnail=”square”]