Sportweekend Ameland 2017 zit er weer op. Om 16.30 uur is de groep per boot vertrokken vanaf het eiland. De 32 deelnemers en organisatie kunnen terugkijken op een zeer geslaagd, intensief, gezellig en ongedwongen weekend. Marco en Simona & crew van Hotel Ameland hadden alles uitstekend voor elkaar. Er is in grote harmonie genoten van drie dagen trainen, wandelen, fietsen, quizen et cetera. Klik hier voor de foto’s en enkele filmpjes

Zondag 15 januari
De laatste dag van het Sportweekend werd rustig begonnen, met een ontbijt om 9.00 uur. Aansluitend liet Theo Kok op zijn eigen onnavolgbare wijze zijn licht op het weekeinde, onze leden én het leven in het algemeen schijnen. Daarna gingen Jurjen, Marc, Henk en Sijbren de zee in voor de traditionele nieuwjaarsduik. De rest keek toe en genoot van de frisse zeelucht. Ook werd er nog heerlijk getraind door een groep onder leiding van Bert Kamstra.

In de middag ging de volledige groep relaxed wandelen door duinen en over strand. Daarna was het tijd voor winterse kost en uitkwartieren. Tussendoor had Klaas Smith de prijsuitreiking van de sportquiz gedaan. Het team met Marc de Lang, Albert Oost en Tonnie – plak plak – Westerloo wonnen. Om 16.00 uur stapte de groep in de bus. Het zit er weer op!

Zaterdag 14 januari
Dag 2 zit er alweer bijna op. Na het ontbijt werd er gewandeld of getraind. De training onder leiding van Henk Steenhuis en Bert Kamstra bracht de groep naar de strandopgang bij Nes. Om het paviljoen moest het rondje steeds sneller worden afgelegd. Een pittige opgave door het mulle zand, de stevige wind en de steile helling.

De middag werd begonnen met een inleiding door voetbalbestuurder Martin Broekmans over het wel en wee in de bestuurskamer. Leuk om het verhaal eens vanuit ander perspectief te horen. Daarna ging de groep uiteen. Onder leiding Van Jan van Os ging een groep fanatiek op pad met de mountainbike. Een ander deel van de club ging wandelen, terwijl een paar deelnemers een tweede training afwerkten. De middag kon daarna vrij worden ingevuld. Het dorp even bezoeken of rustig bijkomen van alle inspanningen.

Om 17.30 uur was deel 2 van de sportquiz, onder leiding van Henk en Klaas. Daarna kon er worden genoten van het prima dinerbuffet. Tot slot verzorgden Marco Oosting en Marcel Bellinga een speciale editie van de pubquiz. Alex Traa won, gevolgd door het trio Marc (van der Haak), Simona en Agnes. De derde plek was voor ‘Rokla’ (Klaas Mulder en Robert van Dorst).

De rest van de avond kan vrij worden ingevuld. De derde helft is inmiddels begonnen…

Vrijdag 13 januari
Het negentiende Sportweekend Ameland heeft een flitsende start gemaakt. Onder prima omstandigheden kon met de bus en boot naar het eiland worden gereisd. Na het inkwartieren konden de 32 deelnemers meteen aan de bak. Het grootste deel ging trainen in het bos en over de duinen. Een pittige interval-duurtraining van circa 9 kilometer. Het andere deel van de groep keek naar de woeste zee tijdens een verfrissende wandeling. Dit alles onder een heerlijk zonnetje.

Na een douche was het tijd voor de nodige spelregelinstructie door Klaas Smith. In precies drie kwartier was iedereen weer bij. Vervolgens gingen we het bos achter Hotel Ameland in om daar een zeskamp af te werken. Er werd onder andere fanatiek gestreden bij het handboogschieten, latje lopen en archery tag. De regen kon niemand echt veel schelen.

Na een snelle douche en de eerste drankjes onderwierpen Henk Steenhuis en Klaas Smith de groep aan een pittige sportquiz. Kennelijk gesponsord door Red Bull…

Het pastabuffet viel zeer in de smaak, net als het leuke intermezzo van onze eigen ‘Nico Dijkshoorn’. Daarna was het een vrije avond en voor de liefhebber klaverjassen en pokeren. Iedereen lag uiteraard keurig op bed…

Klik hier voor de foto’s en enkele filmpjes